Malachi Martin: Az örök háború PPEK szám: 831

Az örök háború a Malachi Martinnal, a nagysikerű íróval, egykori vatikáni bennfentessel és ördögűzővel 1990-ben készült beszélgetések írásos változata. Martin atya mondanivalója prófétai jellegű. Nagy alapossággal tárgyal olyan témákat, mint az azonos neműek házassága vagy a papság válsága, amelyek csak nemrégen kerültek a hírrovatok élére. Előre látta az eljövendő konfliktusokat és az új világrend körvonalait. Martin atya a világ eseményeit az örök igazságok alapján elemezve megjósolta az új világrend kudarcát. Erről a világrendről azt mondta: „Ez egyedül az ember uralma, amiben nincsen áldás!” Látta azt, amit a mai világ vezetői nem képesek észrevenni, hogy Isten nélkül tartós politikai rend felépítésével kísérletezni teljesen hiábavaló.
Martin atya előre látta az Egyház mélyülő válságát, valamint a hagyományos katolicizmusért küzdő mozgalom nem szűnő életerejét is. Mindenekelőtt határozott lelki útmutatást kapunk tőle. A liberális egyházi emberekről szólva Martin atya azt mondja: „Ha valaki hitehagyó lesz, elveszti a hitét, és még csak nem is tudja, hogy elvesztette azt… Vagyis elveszítheted a hitedet, és mintha átok alatt lennél, Isten nem engedi észrevenned, hogy elvesztetted azt.” E szavakban figyelmeztetés rejlik mindnyájunk számára. Ha éppen azok a pásztorok veszítik el a hitüket, akiknek a helyes úton kellene tartaniuk minket, akkor meglehet, hogy mi is elveszítjük azt. Éberen kell őriznünk hitünket a rossz szellemeknek és azok emberi szolgálóinak befolyásától. Imádkozzunk szüntelenül, tartsunk ki hitünk hagyományos tanításai és szokásai mellett, és munkálkodjunk azon, hogy minden dolog Krisztusban álljon helyre.
A beszélgetések első és harmadik része szintén megtalálható a Könyvtárban A kiforgatott katolicizmus és A sötétség birodalma cím alatt.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.011.816 Malachi_Martin_Az_orok_haboru_1.pdf
DOC 721.408 Malachi_Martin_Az_orok_haboru_1.doc
EPUB 187.589 Malachi_Martin_Az_orok_haboru_1.epub
MOBI 494.951 Malachi_Martin_Az_orok_haboru_1.mobi