Kormos Gyula: Oremus! Egyetemes könyörgések a vasárnapi és ünnepi szentmisékhez rövid bevezetővel PPEK szám: 484

Ez a könyv segíti a papokat és a híveket a tevékeny és gyümölcsöző részvételben a szentmisében. Gondolatokat közöl mindhárom liturgikus év (A, B, C) vasár- és ünnepnapjainak szentmiséi elején mondható bevezetőhöz, és új anyaggal bővíti az egyetemes könyörgések választékát. Mindkettő nem eléggé kiaknázott lehetősége annak, hogy a szentmisén való részvétel személyesebb legyen.
A liturgikus szabályok szerint a hívek köszöntése után a pap vagy más segédkező rövid bevezetőt mondhat. Ez nem prédikáció. Legfőbb célja, hogy megadja a szentmise alapgondolatát, a részvétel alaphangját, és ráhangolja a híveket a napi ünneplésre.
Az egyetemes könyörgések (Oratio fidelium) a zsinat óta kaptak ismét helyet a szentmisében. Bennük az egész Egyház és a konkrét közösség kéréseit visszük Isten elé. Szabadon fogalmazhatják a pap és a hívek, hogy élő és aktuális legyen. Mindössze arra kell ügyelni, hogy legyenek előkészítve, és tartalmazzák „egyetemes” ügyeinket (az Egyház szükségleteit, a közjó, a szükséget szenvedők, a helyi közösség ügyeit) is. Így a közbenjáró imádság által sokan kapcsolódnak Krisztus áldozatához.
Lásd szintén Hubay József Bertalan - Kormos Gyula: Orate fratres! II - Imádkozzatok, testvérek! című munkáját, amely egyetemes könyörgéseket tartalmaz az egyházi évre Pünkösd vasárnapjától Krisztus Király vasárnapjáig és szempontokat a lelkiismeret-vizsgálathoz. E mű a Pázmány Péter Elektronikus Könyvtár 554-es tétele.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.419.258 Kormos_Gyula_Oremus_1.pdf
DOC 1.190.912 Kormos_Gyula_Oremus_1.doc
EPUB 365.380 Kormos_Gyula_Oremus_1.epub
MOBI 355.672 Kormos_Gyula_Oremus_1.mobi