Pajor András: Barlang, jászol, szelíd parázs (Pásztorjátékok a mai embereknek) PPEK szám: 377

A szerző így ír a könyv bevezetőjében: „Sokan kérték, hogy tegyem közkinccsé saját írású pásztorjátékomat, mert nagy segítséget jelenthet a munkában legfeszítettebb időszakokban egy-egy kész forgatókönyv. Értéküket tehát nem az epikus tökéletesség, hanem a kipróbáltság jelenti. Ezek már mind-mind igen nagy sikerrel lejátszott pásztorjátékok, amelyeket főként a rendelkezésre álló szereplők száma és egyéniségük színvilága szerint írtam. A legunalmasabbakban is mindig megjelent a gyerekek szellemessége, játékkedve.
A benne szereplő ifjúság sikerélménye pedig páratlan pedagógiai eszköz. A sorok közt jó néhány hittani megfogalmazás bújik meg, a rímbe szedett szövegek pedig egy-egy csoporton belül gyakran válnak szállóigévé: olykor még a nyári táborokban is előkerül egy-egy sor valamilyen humoros alkalmazásban.”

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
pajor01.hlp 103.401 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
pajor01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
pajor01.txt 89.344 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.