Josemaría Escrivá: Keresztút PPEK szám: 353

„Szeretnéd Jézust egészen közelről követni? Vedd kezedbe az Evangéliumot, és olvasd el az Úr kínszenvedésének történetét. Nem elég azonban elolvasni, át is kell élni! Nagy különbség van a kettő között. Az olvasás régmúlt dolgokat idéz emlékezetünkbe, az átélés ellenben azt jelenti, hogy résztveszünk az eseményekben, mintha mi is szereplői lennénk. Tárd ki szívedet és légy az Úr útitársa!”
Boldog Josemaría Escrivá halála után publikált keresztútja kiemelkedik a többi alkotása közül. Szinte egy vallomás az ő bánattal és fájdalommal is teli életéről.
E műve azon nagy egyházi írók sorába emeli őt, akik életmódjukat felülvizsgálva Krisztus nyomdokaiba léptek azzal a meggyőződéssel, hogy a keresztény ember boldogsága a „kereszt alakjában van”.
Az író kommentárja ez a könyv a keresztút tizennégy állomásáról. Egyetlen célja, hogy rávilágítson az esemény lényegére, azért, hogy akaratunk letisztulttá váljon ás szívünk lángra lobbanjon. Minden stációt öt meditációs pont követ, alapul véve az Opes Dei alapítójának gondolatait.
Boldog Josemaría Escrivá megmutatja, hogy a bűnbánat keresése csak úgy lehetséges, ha azonosulunk a „Fájdalom Emberével”, a mi Urunkkal, Jézus Krisztussal.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 3.301.000 Josemaria_Escriva_Keresztut_1.pdf
DOC 5.716.480 Josemaria_Escriva_Keresztut_1.doc
EPUB 4.554.500 Josemaria_Escriva_Keresztut_1.epub
MOBI 5.287.858 Josemaria_Escriva_Keresztut_1.mobi