Josemaría Escrivá: Keresztút PPEK szám: 353

„Szeretnéd Jézust egészen közelről követni? Vedd kezedbe az Evangéliumot, és olvasd el az Úr kínszenvedésének történetét. Nem elég azonban elolvasni, át is kell élni! Nagy különbség van a kettő között. Az olvasás régmúlt dolgokat idéz emlékezetünkbe, az átélés ellenben azt jelenti, hogy résztveszünk az eseményekben, mintha mi is szereplői lennénk. Tárd ki szívedet és légy az Úr útitársa!”
Boldog Josemaría Escrivá halála után publikált keresztútja kiemelkedik a többi alkotása közül. Szinte egy vallomás az ő bánattal és fájdalommal is teli életéről.
E műve azon nagy egyházi írók sorába emeli őt, akik életmódjukat felülvizsgálva Krisztus nyomdokaiba léptek azzal a meggyőződéssel, hogy a keresztény ember boldogsága a „kereszt alakjában van”.
Az író kommentárja ez a könyv a keresztút tizennégy állomásáról. Egyetlen célja, hogy rávilágítson az esemény lényegére, azért, hogy akaratunk letisztulttá váljon ás szívünk lángra lobbanjon. Minden stációt öt meditációs pont követ, alapul véve az Opes Dei alapítójának gondolatait.
Boldog Josemaría Escrivá megmutatja, hogy a bűnbánat keresése csak úgy lehetséges, ha azonosulunk a „Fájdalom Emberével”, a mi Urunkkal, Jézus Krisztussal.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
escker01.hlp 1.664.235 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
escker01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
escker01.txt 79.317 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.