Barsi Balázs: John Henry Newman PPEK szám: 238

Földi életünk igazi története nem más, mint mélyen érintő találkozások és rátalálások sorozata. A legmélyebb emberi találkozások pedig belenyúlnak a transzcendens világba, vagyis Istenhez kapcsolnak bennünket. Ilyen mélységesen megjelölő, Istenhez vivő találkozásra ad alkalmat John Henry Newman bíborossal ez a jubileumi esztendő, születésének 200. évfordulója.
Az az út, melyet ez a XIX. századot szinte teljes egészében végig élő, bámulatos intellektusú s ugyanakkor szíve mélyéből hívő, „modern egyházatya” bejárt, míg a katolikus egyházban rátalált Krisztus igazi Egyházára, igencsak időszerű programot vázol a XXI. század kereszténye elé, ezért is éppen az ő életpéldájával és tanításával folytatódik Az életszentség mesterei című, évekkel ezelőtt útnak indított sorozat.
John Henry Newman megtérése mélyén titokzatosan, ám hatalmasan jelen van a Szent Szűz misztériuma. Ezeken a lapokon ezért három Máriával kapcsolatos evangéliumi mondatot elmélkedünk végig, melyek tartalma mélyen megjelölte Newman életútját, és nekünk is nagy segítségünkre lehet katolikus hitünk megerősödésében.

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 391.981 Barsi_Balazs_John_Henry_Newman_1.pdf
DOC 238.592 Barsi_Balazs_John_Henry_Newman_1.doc
EPUB 95.988 Barsi_Balazs_John_Henry_Newman_1.epub
MOBI 118.994 Barsi_Balazs_John_Henry_Newman_1.mobi