Bozók Ferenc: Holt költők társtalansága. Versek PPEK szám: 1164

Ebben az erős történelmi zajvilágban, lármában képek és kényszerképzetek között csak akkor ülj le a vershez, ha van társad az örömben, van társad a bánatban és van költő a vershez.
Bozók Ferenc versei között járok, és azon kapom rajta magam, hogy nem én keresgélek, hanem engem lapoznak a versek. Hajóra kellene ülni, sétahajóra, itt a Dunán Esztergomig hajózni, legyen mondjuk június, kora délután, zuhogjon az eső (villám azért ne csapkodjon), itt-ott egy-egy utas, s ahogy elhúznak mellettünk az erdők, a házak, a templomok, akkor nyissuk ki Bozók Ferenc verskötetét. S amikor az oly jellemző bozóki verskép, az alkonyvér festi meg képzeletünket, akkor már oldódik minden világi kényszer, a zajvilág is csillapodik és a versekből előbb halkan szüremlő, aztán erősödő gregorián ének, az örökké zengő emberi hang ad nyugalmat, biztonságot.
Igen, így jutunk el a metró Deák téri állomásától akár Esztergomig, a Sátántól a Porcelánangyalig, a lírai akvarelltől a balladás versbeszédig és megtaláljuk végre a jó kulcsokat a zárakhoz, és van társunk az örömhöz is, a bánathoz is. Ez Bozók Ferenc többszólamú, gyógyító költészete. (Lezsák Sándor)

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 958.106 Bozok_Ferenc_Hol_koltok_tarstalansaga_1.pdf
DOC 292.352 Bozok_Ferenc_Hol_koltok_tarstalansaga_1.doc
EPUB 100.196 Bozok_Ferenc_Hol_koltok_tarstalansaga_1.epub
MOBI 133.851 Bozok_Ferenc_Hol_koltok_tarstalansaga_1.mobi