Egy ember, aki minden erejéből élt... Emlékezések P. Pap József, S.J. életéről PPEK szám: 71

A könyv P. Pap József jezsuita életére emlékezik, akinek a szerzetesi pályáját a kommunista hatalom kettétörte. A könyv bevezetőjéből:
Élt köztünk egy ember, aki 1969. április 9-én, 60 éves korában szívinfarktus következtében, másfélhónapos szenvedés után hirtelen meghalt. Ez az ember, míg élt, erejét egyre jobban megfeszítve arra törekedett, hogy Istenének lehetőleg semmilyen kívánságát soha, semmilyen körülmények között meg ne tagadja. Számtalanszor hangoztatta: „Nem én vagyok a fontos, hanem Ő!” – „Nekem kisebbednem kell, Neki pedig növekednie!” – „Az önátadás nemcsak egyetlen nagy gesztus, hanem halálunkig tartó folyamat is.”
Feljegyzést nem hagyott maga után. Gondolatainak, tanácsainak és Istennel összefonódott élete titkainak egy részét mégis megismertük úgy, hogy miközben tapintatos szeretettel igyekezett egyre közelebb hozni bennünket Istenhez, gyakran emlékezett vissza arra a szeretetre is, amit ő tapasztalt az Úr részéről, amivel lépésről-lépésre, egyre közelebb vonta őt magához, egészen addig a fokig, hogy már szinte nem is ő élt, hanem Krisztus élt benne. Ennek a Krisztusba ivódott életnek többünk által összeszedett életmozaikjaiból és a bennünk kialakult benyomásokból próbáltuk őt, az emberi szóban, a leírt betűben újra életre kelteni, hogy így kézzelfoghatóan is velünk maradva, ne felejtsük el tanítását: – „Isten itt van velünk, bennünk. – Szeretetünkre vár, hogy vágyainkat betölthesse. – S életünkben egyedül Ő a fontos és sohasem az Én!”

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.418.107 Egy_ember_aki_minden_erejebol_elt_1.pdf
DOC 850.944 Egy_ember_aki_minden_erejebol_elt_1.doc
EPUB 299.152 Egy_ember_aki_minden_erejebol_elt_1.epub
MOBI 657.799 Egy_ember_aki_minden_erejebol_elt_1.mobi