Enzo Bianco: Savio Domonkos PPEK szám: 61

Ez a könyvecske az 1857-ben tizenötévesen elhunyt „serdülő szent ifjú” néven emlegetett Savio Domonkos életét mutatja be. 1957-ben, a szenttéavatásakor XII. Piusz így beszélt róla: „Itt van előttünk Savio Domonkos, aki tanítómestere, Don Bosco iskolájában megtanulta, hogy az Urat szolgálni és Őt másokkal megszerettetni mily nagy örömet jelent, s ez az öröm óriási nagy alkalom az apostolkodásra... Domonkos jóra buzdította társait, hogy járuljanak a szentségekhez, kerüljék a rosszat... Határozottan, de szeretettől indíttatva tudott fegyelmezni, s a rakoncátlanokat rendre utasította...”
Ez az egy hónap híján 15 éves fiú kiállta a próbát, az Egyház legfőbb ítélőszéke előtt is. Az egész világ serdülő fiatalságának lett vezére, akinek nemcsak élete során, hanem méginkább szentté avatása óta követik példáját. Pedig nem a divatra hívja fel a figyelmet, hanem életszentségre tanít. Már Charles Péguy azt mondta, hogy az életben „csak egyetlen dolog szomorít el, hogy nem lettünk szentek”. És ha a gyerekek nem tudnak talán ilyen találóan fogalmazni, ártatlanságukban megérzik, hogy ez így van.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
savdom01.hlp 82.185 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
savdom01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
savdom01.txt 63.517 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.