Verbényi István–Arató Miklós Orbán: Liturgikus lexikon PPEK szám: 494

E lexikonban megtalálható a Római Katolikus Egyház liturgikus életének teljes világa: a templom és berendezése, a liturgikus év eseményei, a szentmise és a szentségek ünneplései, s a különböző művészetek, melyek a liturgikus tevékenységhez kapcsolódnak.
Mivel hazánkban görög szertartású római katolikusok is élnek, azok a tárgykörök is szócikket kaptak, melyekkel a római szertartású hívek találkozhatnak.
Korunk követelménye az ökumenikus szemlélet, ezért ezt a témakört is érinti a lexikon, hogy segítse az ökumené ügyét. A lelkipásztorkodó papság, a hitoktatók és a teológia iránt érdeklődő hívek igényeit figyelembe véve a lexikon többször idézi a II. Vatikáni Zsinat tanítását, közli a már megjelent kiturgikus könyvek jegyzékét, s ismerteti a liturgiához kapcsolódó fontosabb egyházi dokumentumokat. A lexikont fotók, ábrák és táblázatok teszik teljessé.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
litlex01.hlp 6.543.793 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
litlex01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
litlex01.txt 951.585 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.