Rieth József: Szentjeink – Szentek, hírességek, művük, üzenetük és a történelem PPEK szám: 47

A hónaponként megjelentetett hittani segédanyagot (lásd a 21-ik tételt) a szerző összevonta és nagymértékben átdolgozta egy teljes évi gyűjteménnyé. Az itt szereplő program gazdag adattárat nyújt a hitoktatóknak és a hittantanulóknak egyaránt. A program fő részei:
Ünnepelt szentjeink az Egyház szentjeinek hivatalos ünnepei,
Szentjeink napról-napra sok szent, meg a névnapok felsorolása,
Nevek névnapok, szentek és életrajzok jegyzéke,
Pápáink az Egyház pápáinak és ellenpápáinak uralkodási dátuma,
Történelem vázlat egy történelmi kronológiához,
Énekeink a Szent Vagy Uram énekei.
A program tartalmazza a Szent vagy, Uram! énektár összes énekét, amelyeket hangkártyával rendelkező számítógéppel sokféle beállításban (hangszín – pl. templomi orgona, harmónium –, hangerő, oktáv-transzponálás, stb.) lehet lejátszani. Figyelem: Az énekek lejátszásához szükséges az alábbi SZVU.DLL file, amelyet a SZENTEK.HLP file-lal egy helyre kell másolni. Ennek a kiadványnak csak a „help” file változata található meg a Könyvtárban.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
szentek.hlp 1.069.831 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
szvu.dll 318.992 Ez a file az énekek lejátszásához szükséges. Ugyanabba az alkönyvtárba kell másolni, mint ahol a „help” file van. Ha a program nem játssza a dallamot, akkor bizonyára vagy hiányzik ez a file vagy másik alkönyvtárban van.
szentek.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file. (Azonos a 21. tételben találhatóval.)