Oláh Dénes: Erdélyi karácsony PPEK szám: 417

A kötet 48 pásztorjáték csodálatos gyűjteménye. Ezzel a kötettel nagyon jó segédeszközt kapnak kezükbe azok, akik nagy ünnepeinket, elsősorban a Karácsonyt akarják élményszerűbbé tenni az itt szereplő pásztorjátékokkal, vallásos előadásokkal. Egyúttal teljesülnek a Szentírásnak azon szavai is, amelyeket az egyháztanítók zsolozsmájában olvasunk leginkább: „Csalárdság nélkül sajátítottam el, irigység nélkül adom tovább, nem rejtem el gazdagságát.” (Bölcs 7,13). Az igazi keresztény lelkület ugyanis: megosztani minden gazdagságot másokkal, hogy ők is gazdagodjanak.
A történelem folyamán megszületett népszokások, és népi ájtatosságok, ha nem is olyan kincsei az Egyháznak, mint a liturgia, mégis az Egyház értékesnek találja, és felkarolja azokat (paraliturgiának nevezve el, ami a liturgia melletti, liturgián kívüli, de a liturgiához hasonló cselekményt jelent).

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
erdkar01.hlp 682.792 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
erdkar01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
erdkar01.txt 940.572 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.