A.-M. Carré (szerk.): Ki nekem Jézus Krisztus? PPEK szám: 397

„Hát ti mit mondotok, ki vagyok?” Jézusnak ez a tanítványaihoz intézett kérdése szüntelenül visszhangzik húsz századon át. Hozzánk is elér. Felszólítás minden embernek, ma inkább, mint valaha. Igen, kicsoda nekem Jézus?
Azok a férfiak és nők, akiknek a válaszait ebben a könyvben összegyűjtöttük, becsületesen megértették ezt. A könyv első részében mindenfajta környezetből és hivatásból való ifjak és felnőttek feleletei közül választottunk ki hetvenkettőt, a második részében írók, művészek, tudósok, politikusok írásait közöljük. A könyv függelékében a Vigilia körkédésére adott huszonöt választ találjuk. Minden megkérdezettnek ezt az egyetlen kérdést tettük fel: „Kicsoda önnek Jézus Krisztus?” Minden egyes válasz személyes ízű, átgondolt. Vannak köztük megrendítők. Egyetlen kiáltás hangzik felénk ezekről a lapokról: „Jézus – igen, szeretem őt!”
Egyik olvasó ezzel, a másik amazzal a válasszal fogja magát többé-kevésbé benső rokonságban érezni; hol egyetért, hol más lesz a véleménye. De mindegyik elmélkedésre indít, mindegyik arra késztet, hogy újféleképpen, mélyebben, követelőbben tegyük fel magunknak ugyanazt a kérdést: „Ki nekem Jézus Krisztus?”

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
kinekm01.hlp 274,236 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
kinekm01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
kinekm01.txt 292,930 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.