A.-M. Carré (szerk.): Ki nekem Jézus Krisztus? PPEK szám: 397

„Hát ti mit mondotok, ki vagyok?” Jézusnak ez a tanítványaihoz intézett kérdése szüntelenül visszhangzik húsz századon át. Hozzánk is elér. Felszólítás minden embernek, ma inkább, mint valaha. Igen, kicsoda nekem Jézus?
Azok a férfiak és nők, akiknek a válaszait ebben a könyvben összegyűjtöttük, becsületesen megértették ezt. A könyv első részében mindenfajta környezetből és hivatásból való ifjak és felnőttek feleletei közül választottunk ki hetvenkettőt, a második részében írók, művészek, tudósok, politikusok írásait közöljük. A könyv függelékében a Vigilia körkédésére adott huszonöt választ találjuk. Minden megkérdezettnek ezt az egyetlen kérdést tettük fel: „Kicsoda önnek Jézus Krisztus?” Minden egyes válasz személyes ízű, átgondolt. Vannak köztük megrendítők. Egyetlen kiáltás hangzik felénk ezekről a lapokról: „Jézus – igen, szeretem őt!”
Egyik olvasó ezzel, a másik amazzal a válasszal fogja magát többé-kevésbé benső rokonságban érezni; hol egyetért, hol más lesz a véleménye. De mindegyik elmélkedésre indít, mindegyik arra késztet, hogy újféleképpen, mélyebben, követelőbben tegyük fel magunknak ugyanazt a kérdést: „Ki nekem Jézus Krisztus?”

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.154.920 A_M_Carre_Ki_nekem_Jezus_Krisztus_1.pdf
DOC 977.920 A_M_Carre_Ki_nekem_Jezus_Krisztus_1.doc
EPUB 290.449 A_M_Carre_Ki_nekem_Jezus_Krisztus_1.epub
MOBI 239.843 A_M_Carre_Ki_nekem_Jezus_Krisztus_1.mobi