Regőczi István: Az élet kenyere PPEK szám: 373

A könyv rövid elmélkedések gyűjteménye szentáldozáskor az év minden napjára.
„Mellünket verve, méltatlanságunk tudatában járulunk az Úr oltárához: »Uram, nem vagyok méltó, hogy hajlékomba jöjj«. Jézus személyesen hív, Ő szolgál fel és Ő nyújtja nekünk saját Testét. Ez a legszentebb pillanat, amikor az Úr Szent Testét és Vérét magunkhoz vesszük. Még a vérségi kapcsolatnál is szorosabb. Ezért kell ezt a legszentebb időt valóban átélnünk, mint ahogy Péter apostol a Tábor-hegyen felkiáltott: »Uram, jó nekünk itt lenni!« Ezért minden szentmisében röviden kifejezem hálámat, imádásomat a Szentségi Jézus iránt, keresetlen, szívből jövő szavakkal, hogy jobban átélhessem ezt a szent együttlétet.”
E szavakkal ajánlja Isten vándora csodaszép imakönyvét minden hívőnek. Igaz lelki haszonnal forgathatják a napi áldozók és azok is, akiknek hétközben csak lelki áldozásra van módjuk, mert valami ok miatt nem tudnak eljutni a szentmisére.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
rielet01.hlp 129.799 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
rielet01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
rielet01.txt 111.301 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.