Barlay Ö. Szabolcs: „Ha szeretet nincs bennem, mit sem érek” (Elmélkedések a Szeretetről) PPEK szám: 371

Az író Vallomások könyve sorozatának harmadik kötete terjedelmében ugyan sokkal rövidebb, mint az előző kettő, de mindannyian tudjuk, hogy ebben az összes eddig megjelent könyvének a legbensőbb titkáról van szó. Mert Pál apostol félreérthetetlenül kihirdette a 2000 év óta érvényes igazságot: „Szóljak bár emberek vagy angyalok nyelvén,... Legyen bár prófétáló tehetségem,... ismerjem bár az összes titkokat és minden tudományt,... ha szeretet nincs bennem, mit sem érek.” A szeretetről éppen ezért nem szabad hosszú traktátusokat írni, hiszen azt könyvből megtanulni úgysem lehet. De ha valaki valamit mégis tanulni szeretne ebből a könyvből, akkor olvassa el a függelékét, melyben a ferences Csaba atya dévai missziója segít megérteni, mit jelent a jézusi szeretet!
Az írások a szerzőnek a székesfehérvári Szemináriumi Templomban elmondott elmélkedéseit foglalja össze az agg Simeont ismétlő felkiáltással: Most már elbocsáthatod Uram, szolgádat békességben! Az egyházi reform korszakában élünk. Ezek a vallomások véssék az olvasó lelkébe a Szentatya felejthetetlen mondatát: Aki meg akarja reformálni az egyházat, előbb saját magát reformálja meg! Vagyis térjen meg. A konverzió pedig szeretet nélkül elképzelhetetlen. „Nagyon igazságos tehát, hogy az győz, aki jobban szeret.”

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
bszvl301.hlp 149.348 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
bszvl301.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
bszvl301.txt 154.822 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.