Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg PPEK szám: 329

A katolikus író, de Saint-Exupéry 1939-ben készült, klasszikusnak számító könyvét tartalmazza a program az író eredeti színes rajzaival. A könyvet a világ több mint 100 nyelvére lefordították már.
Története egy repülőkalanddal indul, amelyben a Szaharában szerencsétlenül járt pilóta mellett egy kisfiú jelenik meg egy másik bolygóról. A kisfiúval együtt feltündököl egy másik világ, annak emberségével, tisztaságával és szépségével. A mű minden lapja vád az olyan ember ellen, akinek nincs gyökere, aki elembertelenítette magát. A benne fogalmazott moráletikai tanítás mindig időszerű marad. Parabolákban beszél arról, hogy ki kell törni a magányból, gyengédségen alapuló kapcsolatokat kell teremteni, s így közel kerülni egymáshoz, mivel másképpen nincs értelme az életnek.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
khercg01.hlp 6.183.441 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
khercg01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
khercg01.txt 105.850 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.