Roger testvér: Taizé forrásai PPEK szám: 275

„Taizé” teljes magányban kezdődött. 1940 és 1942 között Roger testvér, még egyedül és fiatalon, politikai menekülteket rejtegetett házában, miközben monasztikus közösség alapítására készült. Ötven évvel később Taizé neve már az egész világon ismert, mint a béke, a kiengesztelődés és a közösség előmozdítója. Hétről hétre fiatalok, és kevésbé fiatalok ezrei zarándokolnak a burgundiai dombok között meghúzódó falucskába.
Ez a kis könyv tartalmazza mindazt, ami talán a hit e különleges kalandjának titka. Krisztus egyre emberibbé formálja azokat, akik életüket adják másokért, hogy mindenki iránt megértőkké és nyitottakká váljanak.
Ez az írás tulajdonképpen személyes levél minden olvasóhoz. Ahogyan rámutat az Istenbe vetett bizalomban gyökerező élet legfontosabb elemeire, Taizé alapítója olyan kifejezéseket használ, amelyek rögtön megérintik az olvasó szívét. Egyetlen szó sincs ebben a könyvben, amelyet ne élt volna meg saját életében. Mégis, egyetlen kérdés foglalkoztatja állandóan: „Vajon sikerült-e elég egyértelmŐen kifejeznem, hogy Isten csak szeretet, Ő sohasem büntet, nem kíván senkinek szenvedést, és minden egyes embert kivétel nélkül szeret?”
II. János Pál 1986 októberében ellátogatott Taizébe. A testvérekhez intézett beszéde és Taizé rövid története egészíti ki a könyvet.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 964.381 Roger_testver_Taize_forrasai_1.pdf
DOC 465.408 Roger_testver_Taize_forrasai_1.doc
EPUB 206.883 Roger_testver_Taize_forrasai_1.epub
MOBI 311.088 Roger_testver_Taize_forrasai_1.mobi