Szent Józsefről nevezett Mária-Terézia Anya önéletrajza PPEK szám: 196

A nagy és sikeres emberek visszaemlékezései a legvonzóbb és leghasznosabb írások közé tartoznak. Bepillantást engednek a lélek mélységeibe, Isten titokzatos műhelyébe, ahol Isten alakítja a személyiséget tervei végrehajtására. Ez érvényes erre a könyvre is, melyben Szent Józsefről nevezett Mária-Terézia anya írja le személyiségének és életművének fejlődését.
Isten – akinek közelségét Tauscher Anna Mária nem egyszer a misztikus kegyelmekben is megtapasztalhatta –, nem könnyítette meg az utat, melyen az evangélikus lelkész lányát a Kármelig, majd a Jézus Isteni Szívéről Nevezett Kármelita Nővérek világszerte elterjedt kongregációjának megalapításáig vezette. Olyan emberek – köztük püspökök és papok – ismerték félre, hagyták cserben, fordultak vele szembe, akiktől tulajdonképpen segítséget kellett volna kapnia. Nem keseredett el, nem panaszkodott, saját gyöngesége rovására írta, hogy alapítását sokáig nem tartották Isten művének. Megingathatatlan volt Isten és a felebarát szeretetében. Visszaemlékezései ma is erőt és bátorítást sugároznak. Nemcsak szerzeteseknek ajánljuk e könyvet: haszonnal fogják olvasni mindazok, akik a fegyelemnek és a szeretetnek arra a harmóniájára törekszenek, mely nélkül nincs hiteles lelki élet.
A Jézus Isteni Szívéről Nevezett Kármelita Nővérek Magyarországon 1907. szeptember 7-én telepedtek le. 1950-ben, amikor szétszórták őket, 8 házuk volt, a legnagyobb Budapesten, a X. kerületben, a Maglódi út 125. sz. alatt. Kolostori életüket ma Gyenesdiáson folytatják.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 8.110.009 Szent_Jozsefrol_nevezett_Maria_Terezia_Anya_oneletrajza_1.pdf
DOC 10.283.520 Szent_Jozsefrol_nevezett_Maria_Terezia_Anya_oneletrajza_1.doc
EPUB 7.521.904 Szent_Jozsefrol_nevezett_Maria_Terezia_Anya_oneletrajza_1.epub
MOBI 10.822.449 Szent_Jozsefrol_nevezett_Maria_Terezia_Anya_oneletrajza_1.mobi