Egy öreg pap: Temetőnk sírjai PPEK szám: 193

Egy öreg falusi plébános gondolatai, ahogy a temető sírjaival kapcsolatban visszaemlékezik az ott nyugvók sorsára, életére, tragédiájára. Minden sír mögött egy egyedi élet rejtezik, amiből levonhatjuk magunk számára az egyedüli fontos tanítást. Ahogy az író saját, már meglévő kriptáját nézi, így zárja a könyvét:
„Azóta sokszor jártam abban a kriptában. Megilletődve vettem kezembe a kulcsot, amellyel kinyitja majd kapuját a sírásó, ha számomra kell előkészíteni a helyet. Megnéztem azt a fülkét már tízszer is, ahová az én koporsómat helyezik majd el. És valahányszor lent jártam, mindannyiszor, mint jobb ember jöttem fel a kripta mélyéből. Aki ugyanis látja a sírját, az lehetetlen, hogy egykori számadására ne gondoljon és összeremegve az Isten útjára ne induljon.”

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
temsir01.hlp 159.462 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
temsir01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
temsir01.txt 178.383 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.