Sík Sándor: A szeretet pedagógiája PPEK szám: 112

„Mindent vágytam szeretni, mint az Isten.” – Sík Sándor századunk egyik legnagyobb hatású nevelője volt: a tanár, a cserkészmozgalom lelke és formálója, az iradalomtudós, a költő, a konferenciabeszédeket mondó pap minden helyzetben pedagógus volt: sokak „lelkének atyja”, egyéniségének formálója.
Négy évtizedes dermedtség után ismét kibontakozhat hazánkban a keresztény szellemű pedagógia. Sík Sándor nevelői egyénisége, írásai ennek megerősödését, önmagáratalálását segíthetik elő. Ez a kötet különféle írásaiból tartalmaz válogatást. A cserkészetről szóló gondolatai nemcsak a cserkészeknek adnak útmutatást, hanem minden pedagógusnak, aki szívügyének tartja a fiatalok nevelését. Irányt tudott mutatni a felnőtteknek is előadásaiban és egyéni lelkivezetésében is. A kötetet rendtársainak néhány írása zárja le, a piarista szellemről, lelkiségről, amely Sík Sándor életének is meghatározója volt.
A „szeretet pedagógusa” a mai olvasót is nevelheti-gazdagíthatja: „amelyik lélek magába vette az Istentől sugárzott szeretet fényét és melegét, amely ember gyakorolta cselekedeteiben, abban úgy meggyűlik a meleg és a fény, hogy természetszerűleg kiárad belőle, nagy gazdagság lesz a lelkében...”

Kattintson letöltésre a "PDF" vagy "DOC" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.276.953 Sik_Sandor_A_szeretet_pedagogiaja_1.pdf
DOC 1.458.688 Sik_Sandor_A_szeretet_pedagogiaja_1.doc
EPUB 379.524 Sik_Sandor_A_szeretet_pedagogiaja_1.epub
MOBI 514.590 Sik_Sandor_A_szeretet_pedagogiaja_1.mobi