Atyák a Regnum Marianum akácfáján PPEK szám: 1085

Érdekes, furcsa növény az akácfa. Ha egy kis mag vagy egy vessző a földbe kerül, megfogan, fává serdül, koronája szép és enyhet adó. Megtaláljuk a futóhomokon vagy a jó földben egyaránt, életképes szinte minden körülmények között.
Ilyen akácfához hasonlította a Regnumot száz évvel ezelőtt Prohászka atya, amikor az ifjúság nevelésének magját elültette. Nagy és nehéz idők szelei zúgtak el a Regnum felett, de ez az akácfa túlélte a viharokat, nemcsak túlélte, de ki is terebélyesedett. Ehhez azonban munkásokra van szükség, akik erejüket nem kímélve dolgoznak a sikerért. Ezek a meghatározó, munkás személyiségek a Regnum Marianum atyái!
Ez a kiadvány a Regnum alapításának százéves évfordulóra csokorba gyűjti az elmúlt évszázad atyáit. Az összeállítás három részre tagozódik. Az első rész a fa ültetőit, a gyökerek ápolóit, a munka elindítóit gyűjti csokorba. A második rész a Damjanich u. 50. szám alatt élt és működött atyákat tartalmazza. A harmadik rész a „Szellemi Ház”-ban tevékenykedő atyákat sorolja fel. Ezen rész elején szól azokról, akik a „Szellemi Ház” megalkotói, azután a koronába szökkenés kimunkálói és végül a Regnum jelen életének meghatározó egyéniségei.

Kattintson letöltésre a "PDF", "DOC", "EPUB" vagy "MOBI" szavakra vagy a fájl nevére!
   Formátum       Méret (byte)    Fájlnév   
PDF 1.607.622 Atyak_a_Regnum_Marianum_akacfajan_1.pdf
DOC 12.155.904 Atyak_a_Regnum_Marianum_akacfajan_1.doc
EPUB 11.864.092 Atyak_a_Regnum_Marianum_akacfajan_1.epub
MOBI 6.784.380 Atyak_a_Regnum_Marianum_akacfajan_1.mobi