M. Raymond O.C.S.O.: A ciszterciek alapító atyái PPEK szám: 107

Mi volt a titkuk a ciszterci alapító atyáknak, hogy Isten kegyelméből olyan művet hoztak létre, mely hol viharos, hol napsütötte 900 év elteltével napjainkban is szépen virágzik. Erről szól ez a történelmet megelevenítő regény, amelyben olvasás közben a XI. században élő Istentől kiválasztott alapító atyák újraélednek, hogy bemutassák nekünk, maiaknak küzdelmeiket, munkásságukat, Istenbe kapaszkodó tanúságtételüket.
Eközben akaratlanul is megértetik velünk, hogy egyes fiatal fiúk és lányok miért választják még ma is egy életre a ciszterciek fekete-fehér ruháját.
Könyvünket a 900 éves jubileumon túl hazánkban az is időszerűvé teszi, hogy a magyarországi ciszterci szerzeteseket szétverő kommunizmus bukása után alig tíz esztendővel – történetükhöz méltón: nem csekély gondok közepette – ismét szolgálják az Urat ciszterci nővérek Érden és Kismaroson, férfi szerzetesek pedig Zircen, Budán, Pécsett, Székesfehérvárott, Egerben, Baján és néhány plébánián.

Kattintson a file nevére, hogy letöltse azt!
Név Méret (byte) Magyarázat
cszala01.hlp 364.702 A könyv „súgó” (vagy „help”) file változata. Miután átmásolta ezt a file-t a saját személyi számítógépére, indítsa el (pl. kétszeri rákattintással), és máris olvashatja és felhasználhatja a könyvet elektronikusan.
cszala01.ico 766 A „help” file-hoz tartozó ikon file.
cszala01.txt 493.243 A könyv „text” file változata. Formálatlan file, amely bármilyen szövegszerkesztőbe betölthető.